2024/0451/NL
EC/EFTA
NL Pays-Bas
  • X00M - MARCHANDISES ET PRODUIT-DIVERS
2024-11-18
2024-09-02

Pyrotechnische artikelen

Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, van ........, nr. IENW/BSK-, houdende tot wijziging van de Regeling overige pyrotechnische artikelen in verband met deimplementatie van de Benelux-beschikking in verband met het tegengaan

De regeling heeft tot doel de Beschikking van het Benelux Comité van Ministers betreffende het tegengaanvan de oneigenlijke aanwending van pyrotechnische artikelen bedoeld voor het grote publiek – M (2022) 7(Benelux Publicatieblad 2022, nr. 2) te implementeren. Daartoe wordt de Regeling overige pyrotechnischeartikelen gewijzigd. Er wordt een nieuw artikel 4a toegevoegd waarin het bezit/gebruik en verkoop vanbepaalde P1-artikelen wordt verboden aan anderen dan personen met gespecialiseerde kennis voor P2 ofpersonen die over een vergunning of daarmee gelijkgesteld document beschikken.

Gelet op de aard van deze regeling - een wijziging van de Regeling overige pyrotechnische artikelen waardoorhet grote publiek bepaalde typen pyrotechnische artikelen van catergorie P1 niet meer mag bezitten ofgebruiken en deze niet aan het grote publiek mogen worden verkocht - is het opnemen van een bepaling vanwederzijdse erkenning niet mogelijk.